/   prjmgr.com   / Bosanski  


2019-06-20 19:30:52

U 2018. godini razina cijena usporedive košarice hrane i bezalkoholnih pića diljem Europske unije bila je dvostruko veća u najskupljoj državi članici nego u najjeftinijoj državi članici. Tako je Danska 2018. godine imala najvišu razinu cijena za hranu i bezalkoholna pića u EU, i to za 130 posto višu od prosječene europske razine, objavio je u četvrtak Eurostat, statistički ured Europske unije.

Na suprotnom kraju ljestvice, najniža razina cijena zabilježena je u Rumunjskoj i iznosila je 66 posto od prosječne razine cijena usporedive košarice.

Najveći dispariteti cijena zabilježeni su za duhan kod kojeg su cijene bile i do četiri puta veće u najskupljim državama članicama nego u najjeftinijim.

Najniže razine cijena u pojedinačnim članicama zemalja Europske unije zabilježene su u Bugarskoj, i to 49 posto prosjeka EU, Poljskoj 60 posto i Hrvatskoj 62 posto, a najviše u Velikoj Britaniji, i to 204 posto prosječne cijene duhanskih proizvoda u Uniji, Irskoj 201 posto i Francuskoj 141 posto.

Istraživanje razine cijena hrane, pića i duhana je osim u zemljama EU-a, provedeno u još 9 europskih zemalja među kojima je i Bosna i Hercegovina. Cijene hrane i bezalkoholnih pića u našoj zemlji u 2018. godini su iznosile 76 posto od prosječne razine cijena EU-a, dok su cijene duhanskih proizvoda jeftinije 55 posto od prosječne razine cijena duhanskih proizvoda u EU.


oslobodjenje.ba Oslobođenje Portal
posto cijena razine hrane cijene europske iznosile prosjene unije oslobodjenje https proizvoda




prjmgr.com

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

                                           

Partners

roiue.com bookofimpressions.com personaio.com stanje.com realestate-serbia.com activitysonar.com liaise.biz mykungfuisstrongerthanyours.com extremac.com 8creatives.com fricr.com who-wear-what.com yelwi.com creativehalo.net creativehalo.co imtbo.com iagencija.com lukabar.com sarajevo360.com realestate-finland.com yicyf.com realestate-marocco.com dooule.com automobili.tk automobili.cf

Latest

LOCAL   www.dnevnik.ba Jul 20
08:01

Trump osudio nasilne metode Irana